divendres, 8 d’abril del 2011

Creo que es interesante...

''Fractures of the Fingers Missed or Misdiagnosed on Poorly Positioned or Poorly Taken Radiographs: A Retrospective Study.''


J Trauma. 2011 Mar 3.

1 comentari:

Tutordecot ha dit...

En resum, res diferent al que us anem repetint dia si i dia també respecte a la obtenció de un estudi radiològic en condicions. Aqui teniu una mini resum del tema que penjarem a UCIES i a Rajos.

MANERES D’EVITAR ERRORS DIAGNÒSTICS EN Fx DELS DITS DE LES MANS




1. SEMPRE OBTENIR AP I PERFIL. Una obliqua pot ajudar, però mai substituir les prèvies.

2. INSITIU EN L’AVALUACIÓ DE AP I LATERALS ESTRICTES DELS DITS AFECTES. AP de mala qualitat podrien no posar de manitest Fx-arrencament dels col•laterals i Perfils de mala qualitat poden amagar Fx de la placa palmar o arrencaments de l’aparell extensor.

3. UNA Fx TRANSVERSA DE FALANGE APAREIX COM UNA FISURA A LA AP ; L’angulació i desplaçaments poden no sera parents. La manca d’un Perfil estricte o la superposició d’estructures (alters dits) portaran a infravalorar la gravetat de la lesió.

4. LES IMATGES MAGNIFICADES PODEN SER ÚTILS A L’HORA DE DETECTAR Fx-ARRENCAMENTS.

5. MAI HAURIEM D’ACCEPTAR Rx DE MALA QUALITAT O INADEQUADES, PRENDRE DECISIONS TERAPÈUTIQUES EN BASE A MALES Rx. Repetiu les Rx en la posició i intensitat correctes, tants cops com sigui necessari fins a obtenir una imatge avaluable on les falanges es vegin clarament.

6. LES PETICIONS HAURIEN DE DONAR LA INFORMACIÓ NECESSÀRIA PERQUE EL TÈCNIC SÀPIGA QUINA ZONA VOLEM AVALUAR.

7. SEMPRE QUE SIGUI NECESSARI ACOMPANYAREM EL PACIENT A RAJOS PER TAL D’ASSEGURAR-NOS QUE SE’L COLOCA EN LA POSICIÓ DESITJADA PER TAL D’OBTENIR UNA CORRECTA IMATGE.