dissabte, 31 de maig del 2008

Cas clinic


Ap espatlles 2003

Ap 2007

RM 2007

Tall RM Sagital comparatiu de l'espatlla de la pacient i un pacient normal.

CAS:

Es tracta d'una pacient de 65 a que consulta per una disfuncio progressiva de les espatlles mes acusada a la esquerra. No te antecedents de interes especial. La radiologia del any 2003 mostra ja una imatge de "artropatia" (deformitat, augment de la densitat ossia subcondral) de l'espàtlla esquerra. Com veieu 4 anys mes tard les imatges han cambiat.Se li ha practicat una RM i amb tot aixo ens ve a veure.
El Balanç articular esta limitat. La D: 100º de flexió (normal a la seva edat 150-160º), i la E solament 70º. No te limitacio passiva de la mobilitat i poc dolor. La seva consulta es la manca de mobilitat pas el dolor.

1.- Quina lesio es descriu en les actuals RX i RM?
2.- Demanarieu algun estudi +?
3.- Quina possible solucio li donarieu a la pacient.

2 comentaris:

Tutordecot ha dit...

La pista del dolor és important. És un bon cas clínic. Li podriem fer una RM de la columna cervical per valorar una possible Siringomièlia, no?. Tot i que una analítica amb VDRL i RPR per valorar una Neurosífilis també és una opció. Te tot l'aspcete d'una artropatia de Charcot (Artropatia Neuropàtica).

anita ha dit...

Hola a todos.
Bueno, yo había leido el caso y no había sacado nada en claro. La pista de la ausencia de dolor parecía ser muy importante, sí. Y a toro pasado, y con el diagnóstico diferencial ya casi dado por el autor del anterior comentario (el noi dels accents oberts, ho sento, ho sento ````...), he leido que también sería adecuado pedir una gammagrafía ósea (aunque a mí no me queda muy claro por qué). Parece que en el caso de ser negativa es muy probable que no se trate de una artropatía de Charcot.
En cuanto al tratamiento parece ser que el tratamiento quirúrgico no ofrece buenos resultados. Sin embargo, habría que proponerle las diferentes alternativas terapéuticas y adaptarlas a las necesidades de la paciente.
Mmhhh... quizá demasiado obvio.
Que siga la rueda.
Gracias a todos.