divendres, 26 de desembre del 2008

Festes Nadalenques 2008


Des d'aquest blog, AOAlumnus vol desitjar-vos unes Bones Festes i un 2009 ple de salut i felicitat. Petons i abraçades.

dimecres, 17 de desembre del 2008

Curso Revisión Residentes 4º y 5º año.

Queridos MEF.

El Hospital La Paz de Madrid, con el patrocinio de la Fundación SECOT y GSK, organiza el Curso de Revisión de Cirugía Ortopédica y Traumatología para médicos residentes. Es un curso de revisión, no conceptual, y va dirigido a los residentes de los dos últimos años de su formación. Fechas: 11, 12 y 13 de febrero de 2009. Nuria y Juanma, si estáis interesados, comentárnoslo. Yo lo hice (cómo no) y vale la pena.

dissabte, 22 de novembre del 2008

Vicepresidente AOAA-E

Queridos compañeros.
Desde estas líneas quiero anunciaros que la candidatura en la que me presentaba ha sido elegida para presidir el grupo Alumni España. Somos tres compañeros muy ilusionados con el proyecto y muy comprometidos con los Alumni. Nuestro programa consta de diez objetivos; uno de los más importantes es hacer llegar a los residentes el espíritu AO, haciendo más accesibles nuestras reuniones y fomentando la inscripción en el grupo. Os mantendré debidamente informados.

divendres, 21 de novembre del 2008

28 de noviembre de 2008

Queridos MEF, tras un nuevo cambio en las fechas, la reunión de docencia se ha convocado el día 28 de noviembre a las 16h, en la sala de estudio del semi-subterráneo. Piden que llevéis debidamente cumplimentados los cuestionarios.

dissabte, 15 de novembre del 2008

Nueva sesión retransmitida

Aviso aparecido en la página web de la SECOT :
La Sociedad Española de Cirugía Ortopédica y Traumatología y la Comisión Nacional de la Especialidad, han desarrollado un programa complementario de Formación Especializada para los residentes del país.
La próxima sesión será: Jueves 26 de febrero
18 h. Nervios periféricos
19 h. Artrosis y artritis reumatoidea

dijous, 13 de novembre del 2008

Nueva Reunión Docente

Hola Residentes.
El día 11 de noviembre se convocó la reunión de Evaluación Docente del Servicio de COT con el Jefe de Estudios de nuestra Unidad Docente.
Por motivos que escapan a la brevedad a la que obliga este blog, vuestra incomparecencia obligó a la suspensión de dicha reunión.
Se ha convocado una nueva; la fecha elegida es el 21 de noviembre, a las 15h, en la sala de trabajo del semi-subterráneo.
Vuestra participación es importante.
Un saludo.

divendres, 31 d’octubre del 2008

Actes importants

Residents, dos actes d'importància.

El dia 6 de novembre es farà la votació dels residents per a la Comissió Nacional d'Especialitats. L'especialitat de COT no ha presentat candidats i és per això que s'ha fet una llista d'elegibles, on hi consten Ruben i Ana. Em sembla que hi consten tots els R3 d'Espanya. Lloc de la votació: Annex Fundació. Horari: 9 - 14h.

El dia 11 de novembre es farà la reunió d'avaluació docent del Servei de COT amb el Cap d'Estudis. Lloc: sala treball semisoterrani. Hora: 16h.

dijous, 23 d’octubre del 2008

Noves microcirurgianes

Des d'aquest blog, els tutors volen donar l'enhorabona a les dues noves microcirurgianes. Ha estat un any dur, segur, però segur que ha valgut la pena.

dimecres, 15 d’octubre del 2008

Curso Básico Pseudoartrosis

Kumpanyés,
la Fundación SECOT organiza en Barcelona, los días 20 y 21 de noviembre, la segunda edición del Curso Básico Pseudoartrosis.
HAN PRORROGADO EL PLAZO PARA SOLICITAR BECAS HASTA EL 1 DE NOVIEMBRE. Os animo a solicitarlas y a acudir al curso.

dimecres, 8 d’octubre del 2008

Sessió Acadèmia 23 d'octubre de 2008

Benvolguts residents, us adjunto un "avís important" publicat a la pàgina web de la SECOT.

AVISO IMPORTANTE Residentes de COT.
La Sociedad Española de Cirugía Ortopédica y Traumatología y la Comisión Nacional de la Especialidad, han desarrollado un programa complementario de Formación Especializada para los residentes del país.
Por lo que se celebraran en las sedes designadas por cada Sociedad Autonómica y por webconferencia, 3 sesiones anuales donde se desarrollarán los temas más prioritarios de nuestra especialidad.
El próximo jueves 23 de octubre se desarrollará la tercera sesión, por webconferencia interactiva para todo el país con el siguiente programa:
Sede: designada por cada Sociedad Autonómica.
18.00 h. Músculos y tendones. Unión miotendinosa y osteotendinosa J. Nardi Vilardaga
19.00 h. Meniscos y ligamentos. E. Gómez Barrena
Con discusión entre todas las sedes y los ponentes y discusión posterior en cada una de las sedes.

dimarts, 16 de setembre del 2008

Curs nou

Hola
Començem el curs nou. Estem preparant la llista de sessions proposades pel 2008-9. S'intentara donar-hi un caire diferent on vosaltres preneu mes protagonisme en la recerca y elaboracio de la sessio. Ja podeu veure el llistat de sessions 2008-9

dimecres, 16 de juliol del 2008

Jornades Residents

Hola Residents. L'Hospital de Girona organitza una jornada de casos clínics de residents i per a residents. Acceptaran casos fins el 15 DE SETEMBRE, que s'han d'enviar a l'adreça jornadaresidents2008@hotmail.com. La jornada tindrà lloc el 25 d'octubre.
Més info a http://www.academia.cat/societats/cirorto/. Allà hi trobareu un link.
Feu memòria, que segur que hi ha algun cas interessant per compartir.

dimecres, 18 de juny del 2008

Darrera guàrdia MS com a MEF


Benvolguts, un nou cicle arriba a la seva fí. Dimarts va ser la darrera guàrdia de la MS com a MEF. Això vol dir que ha passat cinc anys... ràpid? Pregunteu-li. Sigui com sigui, uns quants ho vam poder cel·lebrar juntament amb la interessada. Us adjunto una fotografia representativa del que va passar... Tot amb classe i glam. Demà, juntament amb la seva companya de residència, MM, seran oficialment especialistes. Enhorabona i felicitats.

diumenge, 1 de juny del 2008

LESIÓ DEL LLIGAMENT COL·LATERAL CUBITAL DEL DIT POLZE

La lesió del LLC també coneguda com la lesió del "polze del porter" suposa una patologia traumàtica bastant freqüent en accidents esportius, i més concretament, en porters i esquiadors.

L'origen de la denominació "polze del porter" (Gamekeeper's thumb) és deu a l'elevada freqüència amb la que els porters escocesos havien de matar a conills que entraven al terreny de joc desnucant-los (força en direcció radial sobre el marge cubital de l'articulació metacarpo-falàngica del dit polze).

Clínica i Diagnòstic
_____________________________________________________

El diagnòstic és eminentment clínic. El pacient descriu un traumatisme sobre el dit polze i una inestabilitat posterior del mateix. A l'exploració refereix dolor i s'observa equimosi a la base del polze. Tot i que estan qüestionades les maniobres de prova de l'estabilitat de l'articulació (donat el risc d'agreujar ruptures parcials), és una peça clau en el diagnòstic fer-les en extensió i flexió de 30º de l'articulació MTC-F en AMBDOS polzes. Cal tenir en compte que aquestes maniobres s'han de dur a terme subjectant amb fermesa el metacarpià i testant el calaix de la vora
cubital i radial.

Es pot complementar l'estudi amb unes RX simples tot i que no aporten molta més informació.

Tractament
_____________________________________________________

Es pot optar pel tractament conservador amb una fèrula que bloquegi la unió MTC-F i AINE, tot i que en lesions agudes es prefereix la revisió quirúrgica i la reparació del lligament, per evitar que lesions de Stener passin desapercebudes o que evolucionin cap a inestabilitats cròniques de l'articulació.

Lesió de Stener: coneguda com a la lesió del LCC on el seu extrem proximal resta sobre del marge proximal de l'aponeurosis de l'abductor del polze donant lloc a una inestabilitat crònica.

Les contraindicacions de la intervenció quirúrgica són:
- Osteoartritis --- estaria indicat fer una artrodesi de l'articulació
- Inestabilitat "multidireccional" de l'articulació
- Subluxació fixa de l'articulació

En el cas de les inestabilitats cròniques l'únic tractament possible és el quirúrgic.

Intervenció Quirúrgica
_____________________________________________________
1. Incisió en S sobre marge cubital de l'articulació MTC-F
2. Aixecar el "flap" cutani
3. Identificar i aïllar la branca dorsal sensitiva del nervi radial
4. Examinar el marge proximal de l'aponeurosi de l'abductor pollicis brevis (descartar/confirmar lesió Stener)
5. Incisió longitudinal sobre l'aponeurosi ( a +/- 3mm de l'extensor pollicis longus i perpendicular a ell)
6. Apartar curosament els feixos musculars exposant el lligament i l'articulació MTC-F
7. Identificar els extrems del LCC (pot trobar-se arrancament de la base de la falange proximal o ruptura tendinosa pura)
8. Sutura tendinosa o anclatge ossi segons el cas
9. Sutura per plans

dissabte, 31 de maig del 2008

TURMELL


Moltes vegades hi ha controversises a la sessio sobre les fractures en pronacio-rotació externa del turmell. Llegiu aquest "Selected Instructional Course Lecture" que es molt ferm.

Dolfi Herscovici, et alt.

Avoiding Complications in the Treatment of Pronation-External Rotation Ankle Fractures, Syndesmotic Injuries, and Talar Neck Fractures

J Bone Joint Surg Am. 2008;90:898-908

Cas clinic


Ap espatlles 2003

Ap 2007

RM 2007

Tall RM Sagital comparatiu de l'espatlla de la pacient i un pacient normal.

CAS:

Es tracta d'una pacient de 65 a que consulta per una disfuncio progressiva de les espatlles mes acusada a la esquerra. No te antecedents de interes especial. La radiologia del any 2003 mostra ja una imatge de "artropatia" (deformitat, augment de la densitat ossia subcondral) de l'espàtlla esquerra. Com veieu 4 anys mes tard les imatges han cambiat.Se li ha practicat una RM i amb tot aixo ens ve a veure.
El Balanç articular esta limitat. La D: 100º de flexió (normal a la seva edat 150-160º), i la E solament 70º. No te limitacio passiva de la mobilitat i poc dolor. La seva consulta es la manca de mobilitat pas el dolor.

1.- Quina lesio es descriu en les actuals RX i RM?
2.- Demanarieu algun estudi +?
3.- Quina possible solucio li donarieu a la pacient.

Arribada dels R petits

Salutacions.
Ja tenim a qui als nous "resis" . L'arribada d'en Xavi i la Patrícia han fet gran de cop a l'Anna i la Vanessa. Amb ells ha arribat una resolucio del BOE per la qual es regula la relacio laboral del MEF. Sorpren l'aparicio de aquesta llei quan els coneixements en les diferents disciplines mèdiques son cada cop mes extensos i es fa necessari mes temps per arribar a ser expert en una matèria. Jo us aconsello que llegiu el decret perque en pugueu fer la interpretacio personal que sigui necessaria. Penseu que lo mes important per vosaltres en la experiencia i l'ensenyament que pugueu recollir del moment actual. Lo mes habitual es que "els grans" fem sempre referencia a la residencia que hem passat i per aixo que ens dieu grans.
Li he fet arribar a la Nuria, demaneu-li , si us plau que us en faci una cópia.


JHB

Michael A. Baskies, .... Joseph D. Zuckerman

J Bone Joint Surg Am. 2008;90:924-927....80h. setmanals als USA!

dilluns, 12 de maig del 2008

Articles de imatge RM


Aqui teniu tres articles BASICS sobre imatge de RM musculoesqueletica . Tots tres del mateix grup (Jay Khanna) i a quin mes intreresant. Jo he disfrutat molt amb el del cartilag articular...bones imatges


Derek F. Papp, A. Jay Khanna, Edward F. McCarthy, John A. Carrino, Adam J. Farber, and Frank J. Frassica
Magnetic Resonance Imaging of Soft-Tissue Tumors: Determinate and Indeterminate Lesions
J. Bone Joint Surg. Am., Oct 2007; 89: 103 - 115.

Michael K. Shindle, Li F. Foo, Bryan T. Kelly, A. Jay Khanna, Benjamin G. Domb, Adam Farber, Tony Wanich, and Hollis G. Potter
Magnetic Resonance Imaging of Cartilage in the Athlete: Current Techniques and Spectrum of Disease
J. Bone Joint Surg. Am., Dec 2006; 88: 27 - 46.


Adam Farber, Laura Fayad, Timothy Johnson, Brett Cascio, Michael Shindle, Phillip Neubauer, and A. Jay Khanna
Magnetic Resonance Imaging of the Shoulder. Current Techniques and Spectrum of Disease


dimarts, 6 de maig del 2008

Saludos desde Bad Wildungen


Hola a tod@s.

Os escribo desde este precioso pueblo del land de Hessen, Alemania. Motivo: estancia en uno de los centros de cirugía del raquis de más reconocido prestigio, tanto a nivel europeo como mundial. Llevo dos días y estoy disfrutando muchísimo. El chef de nuestra unidad de raquis estuvo hace un mes y ya me avisó. Pero lo cierto es que esto hay que verlo. Ayer me lavé en la corrección de una cifosis de Scheuermann (acceso: toracotomía) y hoy en una escoliosis de una adolescente (acceso: toraco-freno-lumbotomía). Genial. Y mañana estoy en una prótesis de disco cervical. En fin, que estoy en mi salsa. Lo cierto es que me encantaría trabajar aquí. ¡El sistema es tan diferente al nuestro! Y me han ofrecido una plaza (por dos años)... Un abrazo.

dilluns, 14 d’abril del 2008

NIVELES DE EVIDENCIA

Nivel de evidencia

(al final del Abstract es interesante poner el nivel de evidencia de nuestro estudio. Observad el JBJS)

  • Ia: La evidencia proviene de meta-análisis de ensayos controlados, aleatorizados, bien diseñados.
  • Ib: La evidencia proviene de, al menos, un ensayo controlado aleatorizado.
  • IIa: La evidencia proviene de, al menos, un estudio controlado bien diseñado sin aleatorizar.
  • IIb: La evidencia proviene de, al menos, un estudio no completamente experimental, bien diseñado, como los estudios de cohortes. Se refiere a la situación en la que la aplicación de una intervención está fuera del control de los investigadores, pero su efecto puede evaluarse.
  • III: La evidencia proviene de estudios descriptivos no experimentales bien diseñados, como los estudios comparativos, estudios de correlación o estudios de casos y controles.
  • IV: La evidencia proviene de documentos u opiniones de comités de expertos o experiencias clínicas de autoridades de prestigio o los estudios de series de casos.

dilluns, 31 de març del 2008

Spaso Method


Mètode pas a pas. Un dia a urgències


NO HI HA REDUCCIO IMPOSSIBLE SINO MALALT MAL RELAXAT
Respecte a les maniobres de reducció de les luxacions glenohumerals anteriors: Mètode de Spaso publicat al American Journal of Emergency Medicine del 2001 ( Yuen MC. The use of the Spaso technique in a patient with bilateral dislocations of shoulder.Am J Emerg Med. 2001 Jan;19(1):64-6) I al Emergency Medicine Journal 2001 (Yuen MC. An easy method to reduce anterior shoulder dislocation: the Spaso technique.Emerg Med J. 2001 Sep;18(5):370-2.) També a la la Revista española de cirugía osteoarticular:(FM Canillas del Rey. Tecnica Spaso para reduccion Luxacion anterior del hombro: Revista española de cir Osteoarticular.Vol. 42, Nº. 230, 2007 , pags. 61-6) i Revisat per un grup de Turquia a la manteixa revista aquest gener de 2008 (Ugras AA. Reduction of Anterior Shoulder Dislocations by Spaso Technique: Clinical Results.J Emerg Med. 2008 Jan 26).

Mètode fàcilment reproductible, pacient en supí es realitza tracció del membre en direcció a l'eix corporal del pacient mentre es va fent flexió de l'espatlla fins als 90º. En aquest punt, si encara no s'ha reduït, es pot fer RE. Cal distreure el pacient.
La maniobre ha de ser lenta perque no li faci mal i ho agraeixen. No cla contratracció, per això és el mètode amb el que us ho podeu fer sols. El tema és que es busca elevat per lligamentotaxis l'escàpula per encarar la glena al cap humeral. Si el pacient us aixeca tota l'espatlla, vosaltres tranquils, acaben claudicant i si no ho feu vosaltres abans acabareu reduïnt la luxació. Molt poc dolorós i fàcil de realitzar.

BEEN THERE, DONE IT, IT'S EASY!Proveu-lo us agradarà.


dijous, 13 de març del 2008

LUXACIÓ PURA DE TURMELL


Fa unes setmanes es va presentar aquest cas a sessió d'una noia jove que en un accident de moto va patir una contusió a dors del peu mentres frenava amb força. Presentava dolor i deformitat del turmell esquerre. Neurovascular distal era correcte. Al fer les radiografies es va diagnosticar de luxació tibioastragalina sense fractura. Ens va semblar un cas suficientment curiós com per revisar les publicacions i aquest és un resum del que hem trobat.


PD: ja sé que algú amb bona vista va veure una imatge compatible amb fractura no desplaçada de mal·leol tibial... però si serveix de excusa per fer una mica de ciència, podem fingir que no la hem vist, no? ;)


LUXACIÓ TIBIOASTRAGALINA SENSE FRACTURA


INTRODUCCIÓ:

La luxació tíbio-astragalina pura és una entitat molt rara. A la literatura no arriben a 100 els casos registrats, dels quals fent una revisió a PubMed se'n poden trobar 48 de publicats.

EPIDEMIOLOGIA:
Entre els casos revisats es veu un clar predomini de la luxació posteromedial (20 casos), seguides de les posteriors (5 casos), lateral (1 cas) i anterior (1 cas); 27 de les luxacions són obertes i majoritàriament en homes (26/ 8). El traumatisme en la majoria dels casos va ser en el context d’un accident de trànsit i en segon lloc en esportistes. Per últim, els antecedents de luxacions en els pacients són freqüents així com la laxitud lligamentosa.

PATOGÈNESI:
El mecanisme de la lesió és la inversió forçada en màxima flexió plantar mentre el vector de força actua en el pla axial. Per aquesta raó, les lesions es produeixen predominantment en motoristes que estan frenant de cop quan reben una contusió al dors del peu, o en esportistes que després de saltar cauen sobre el dors del peu en posició de màxima flexió plantar ( Jugadors de bàsquet, softball, baseball…)

DIAGNÒSTIC:
Clínica: dolor, impotència funcional i deformitat en articulació tibioperoneoastragalina amb o sense lesió cutània.
RX: luxació tibioastragalina sense fractura.

TRACTAMENT:
En un primer temps s’ha de reduir la luxació i re-avaluar radiològica i clínicament (comprovar la funció neurovascular distal).
En lesions tancades la recuperació funcional sol ser excel·lent amb la immobilització durant 6 setmanes amb una botina de guix. En luxacions obertes, la reparació quirúrgica dels lligaments laterals en un primer moment també sol portar cap a la funcionalitat completa a llarg termini.
En algun cas de lesió oberta, el fet de no reparar els lligaments laterals va donar lloc a moderada inestabilitat de l’articulació així com a accelerada degeneració de l’articulació tibioastragalina.
No està indicada la reparació quirúrgica del lligament deltoide.

EVOLUCIÓ:
A llarg termini es pot objectivar en alguns pacients una disminució de la dorsiflexió (5-15º) o de la flexió plantar comparant amb el turmell contralateral. No s’evidencien diferències en la prono-supinació de l’articulació. També es descriuen parestèsies al territori del nervi peroneu superficial (dors del peu).

dimarts, 26 de febrer del 2008

divendres, 22 de febrer del 2008

EBOT-Exam

Compañeros Especialistas, nueva convocatoria del examen EBOT.

A recordar: Fecha límite de inscripción 30 de junio de 2008.
Fecha de examen: 4 y 5 de octubre de 2008 (Ginebra, Suiza).

Más información en www.ebotexam.20m.com

WEB-conferencias

Noticia publicada en la página web de la SECOT el día 20/02/2008.
AVISO IMPORTANTE Residentes de COT.
La Sociedad Española de cirugía ortopédica y Traumatología y la Comisión Nacional de la Especialidad, han desarrollado un programa complementario de Formación Especializada para los residentes del país.
Por lo que se celebran en las sedes designadas por cada Sociedad Autonómica y por webconferencia, 3 sesiones anuales donde se desarrollarán los temas más prioritarios de nuestra especialidad.
Los primeros temas se impartirán el próximo jueves día 28 de febrero , por webconferencia interactiva para todo el país con el siguiente programa:
Sede : designada por cada Sociedad Autonómica.
18.00 h. Tejido óseo. Estructura y función. Luis Munuera.
19.00 h. Lesión y reparación del tejido óseo. Enric Cáceres.
Con discusión entre todas las sedes y los ponentes y discusión posterior en cada una de las sedes.

dimecres, 23 de gener del 2008

Luxacion posterior






























LUXACION POSTERIOR DE HOMBRO

EPIDEMIOLOGÍA:
La luxación posterior de la articulación gleno-humeral presenta una incidencia de 1.5-2.0% de las luxaciones de dicha articulación. Sin embargo, su incidencia real es algo mayor debido a que un 60% de los mismos pasan desapercibidos. Afecta generalmente a varones entre 35 y 55 años. Tradicionalmente la mayoría se han asociado a traumatismos de alta energía, crisis epilépticas, terapia electroconvulsiva
PATOGÉNESIS:
La luxación postraumática se debe a traumatismos de alta energía. Puede producirse de forma directa (contusión directa sobre la región anterior del hombro) o indirecta (aplicando una fuerza axial en el hombro en posición inestable de rotación interna, elevación y aducción).









CLASIFICACIÓN
-Luxación simple
-Fractura-luxación

DIAGNÓSTICO
Clínica: Extremidad en rotación interna y en aducción con "fijacion" articular (todo intento de rotar externamente es IMPOSIBLE), dolor local, y cierta deformidad.
Radiología:En la proyección AP pueden no apreciarse alteraciones o ser poco llamativas por superposicion de la glena a la imagen de la cabeza humeral. Es imprescindible la proyección tangencial a 45º (posteroanterior o "oulet view")que puede mostrar la cabeza del húmero por detrás de la glenoides. Si el intenso dolor permite realizar pocas proyecciones deberemos antes tartar este dolor.

TRATAMIENTO
Si no hay duda de que sea una fractura -luxación la reducción se realizará con el paciente en decúbito supino sobre la camilla, aplicando tracción sobre el brazo en aducción y ligera rotación interna. Si la cabeza está bloqueada, se ejerce tracción lateral complementaria con el fin de desimpactar la cabeza de la parte posterior de la glenoides. Asimismo, resulta útil ayudarse de una presión directa sobre la cabeza humeral. Se desaconseja realizar rotación externa por peligro de fractura.

Si el hombro es estable tras la reducción, se coloca un cabestrillo durante 3 semanas colocandose el hombro en rotación externa mediante una ferula u ortesis que mantenga el hombro a 40º y el brazo a 60º de rotación externa y extensión para que la cápsula y el rodete puedan cicatrizar. (un buen ejemplo de inmobilización: "Immobilization in External Rotation After Shoulder Dislocation ..." Eiji Itoi, MD J Bone Joint Surg 2007:89:2124-2131 .)
Si tras la reducción es inestable debera tratarse quirúrgicamente mediante abordaje articular realizandose siempre previamente un estudio TAC para descartar posibles fracturas ó defectos oseos que deban ser tratados. No es nada aconsejable la transfixión acromiohumeral con una agujas para su la inmovilización.


En el caso de un gran defecto oseo de Hill Sachs se puede tratar con injerto osteocondral para evitar sucesivas recidivas.





dilluns, 21 de gener del 2008

Artritis AC




















Cas interessant. Es tracta d'un procès flogotic amb antecedent d'un possible trauma regional en un pacient amb antecedent de Hep C. Febre signes flogotics amb fluctuacio. Les RX mostren signes de destruccio de les cares articulars i gas dins el si del procès . A la TAC el limit inferior que arriba a la regio bicipital.

Es tracta d'una Artritis Sèptica per cocos gram+.

divendres, 4 de gener del 2008

Sessions dels dijous

Les sessions clíniques de servei que fem els dijous poden ser una part important de la formació tant vostre com nostre. A tal fi hem pensat que es el lloc on han de tenir cabuda els següents temes.

1.-Actualitzacions de la patologia prevalent segons les unitats (maluc, genoll, esquena, ma...)
2.-Les presentacions prèvies als cursos i congressos
3.-Actualitzacions en diagnòstic per la imatge (Radiologia, RM, i d'altres tècniques de imatge)
4.-Id. dels processos reumàtics. Eines diagnòstiques. Osteoporosi...
5.-Id. d'analgèsia i tractament del dolor.
6.-Id. dels processos neuromusculars
7.-Innovacions. Noves tècniques o tecnologies (materials, eines...)
8.-Casos clínics complexes
9.-Sessions Bibliogràfiques.

dimecres, 2 de gener del 2008

CANVI DE SESSIONS

Hola a tots. Donat que ja és any nou (2008!!!!com passen els anys, eh!) i hem canviat de secció/unitat hem cregut oportú variar també les sessions dels residents per tal que vagin lligades a la secció/unitat que estem.
És important que mireu les modificacions del calendari de sessions. No us despisteu!!!
Feu-m'ho saber si teniu algun dubte o qualsevol comentari.

Els millors desitjos per aquest 2008 i porteu-vos bé que encara han de venir els reis.

Salomeke.